Vil du lære et nytt språk – spill golf

Selv om golfballer flyr fort gjennom lufta, vil jeg ikke at jeg oppfatter golf som en sport preget av hastighet. Snarere tvert imot. Spillerne ser ut til å ta det rolig på sin marsj fra hull til hull. Med andre ord ser de ut til å ha god tid som  kunne utnyttes produktivt. New York Timesforteller at golfere i verdensklasse nå ansetter assistenter som samtidig kan undervise i språk. Disse «språkcaddiene» er tilknyttet et senter som har avtale med LPGA, og undervisningen foregår i klubbhus og hotellobbyer, og ikke på vei fra hull til hull (de kunne jo lære å telle?).

Nå er det et par dusin lærere tilknyttet LPGA-touren, og det undervises ikke bare i engelsk. Koreansk er et av språkene, og spillere har uttrykt interesse for spansk, mandarin og japansk.

Kanskje burde vi kjøpe inn et par sett med komplett golfutstyr på norskkursene ved ISK, NTNU og sende studenter med læringsproblemer ut på Byneset. Der har en av banene ni hull, den andre atten, de er altså bygd for kortere og lengre språkleksjoner.  Men hvem av norsklærerne skal være caddie?

Reklamer

Om olafhusby
Språkviter, bestefar, forfatter, forlegger, blogger, reisende

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: